24. august 2011 kell 10:30

"Turundustrendi tabamine – nagu Vormsi Ennu majandusprognoos"

Turundustrendide äraarvamine on samaväärne sellega, kui Vormsi Enn hakkaks andma majandusprognoose, ütles turundusnõustaja Tanel Talve.

Eile teatasid Swedbanki majandusanalüütikud, et nad ei oska öelda, mis majanduses toimuma hakkab, meenutas ta. Samuti on ka trendidega internetiturunduses – keegi ei saa kindlalt väita, mis tegelikult juhtuma hakkab, rääkis Talve Äripäeva seminaril "Kuidas internetiturundus tööle panna?".

Turundusfirma Winter Media Group OÜ juhi sõnul on üks asi siiski kindel – internetikasutus liigub mobiilidesse. Eriti jõudsalt on mobiilse arvutiühenduse kasutamine Eestis kasvanud käesoleval aastal. 2010. aasta lõpus kasutas Eestis mobiilset internetti 13%, tänavu juunis juba 21% inimestest. Näiteks Suurbritannias peab end nutitelefonist sõltuvaks 60% noortest, 50% neist võtab telefoni ka alati WCsse kaasa.

"Ma ei suuda läbi hammustada veebilehest, mis ei ole optimeeritud mobiiltelefoni jaoks," kinnitas Talve.

40% ajast mängitakse nutitelefonis mänge, otsitakse kohti kaartidelt ja ollakse sotsiaalmeedias, lisas ta. "Seda tuleks kindlasti ka turunduses ära kasutada," toonitas Talve. Ta soovitas rääkida sellest ka ülemustele.

Suurim tõusja mullu oli Eestis internetireklaamiturg. Maailmas läheb enamik raha uuringute tulemustel e-postiturundusse. Ligi 65% ühes uuringus küsitletud Ameerika ettevõtetest ütlesid, et panevad raha just sellesse valdkonda.

Tegurid, mis toovad inimesi m-internetti• Pidev netiühendus 24×7• Seadmete ja andmeühenduste hindade langus• Seadmete ja interneti ühenduskiirused kasvavad• Asukoha, käitumise ja huvide personaliseerimine• Fun – sotsiaalsus, vabaaja sisustamine• Ligipääs oma asjadele igalt poolt• Lahenduste ja võimaluste kiire kasv• Kiire võimalus tuua inimesed kohe oma poodi• 85% uutest telefonidest omab internetivalmidust

Siit saab vaadata Tanel Talve slaide tänasel Äripäeva seiminaril. Siit saab rohkem infot Äripäeva seminaride kohta. 

Autor: Annika Matson, Indrek Kald

Hetkel kuum