Schäuble: uuest Kreeka abiprogrammist on veel vara rääkida

Katri Soe-Surén 08. september 2011, 15:32

Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble peab diskussiooni uue Kreeka abiprogrammi üle praegusel hetkel sobimatuks.

„Debatt Kreeka teise programmi üle on arvestades raskusi praeguse programmiga – ehk siis kas Kreekale järgmist abimakset üldse üle kanda – liiga varajane,“ ütles Schäuble täna Bundestagis euro päästemehhanismi EFSF-i laiendamise esimesel lugemisel. Kõigepealt tuleb vaadata, kas Kreeka üldse suudab täita eeldused järgmise makse saamiseks. „Samuti võib juhtuda, et ka uue Kreeka programmi jaoks tekivad hoopis uued järeldused.“

Schäuble kaitses ühtlasi EFSF-i laiendamist kui olulist panust eurotsooni stabiliseerimisse. Mehhanism on vajalik, et ühe riigi raskustest – nagu näiteks Kreeka puhul – ei tekiks oht tervele eurotsoonile. Sealjuures on alati tegemist „abiga eneseabi korras“. „Me võimaldame riikidele, kes on raskustes, aega vajalike korrektiivide tegemiseks, oma probleemidele lahenduste leidmiseks,“ ütles Schäuble. Need riigid ei pääse aga oma suurte võlgade vähendamisest ja oma konkurentsivõime taastamisest ning selleks vajalikest struktuurireformidest.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. September 2011, 15:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing