Hiina laenab Valgevenele miljard dollarit

Katri Soe-Surén 18. september 2011, 11:23

Hiina Rahvavabariigi valitsus annab Valgevenele krediiti rohkem kui miljardi USA dollari ulatuses, vahendas RIA Novosti.

Krediidiandmist kinnitas Hiina Rahvakongressi esimees Wu Bangguo laupäeval Minskis. Lisaks loovutab Hiina Valgevenele mittetagastatavat laenu 70 miljoni dollari ulatuses. „Minu visiidi peaeesmärk Minskisse seisneb selles, et süvendada kahe riigi, eelkõige parlamentide, vahelisi suhteid,“ ütles Wu.

Wu tänas ühtlasi Valgevenet Hiina toetamise eest sellistes tundlikes küsimustes nagu Taivani ja Tiibeti probleem. Visiidi käigus allkirjastati ka memorandum, mille kohaselt Hiina ja Valgevene lubavad tõsta vastastikused kontaktid uuele tasandile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2011, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing