• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsis on ehitussektor hoo sisse saanud

  "Investeerimisvinklist on Rootsi elamispinnad kindlaim koht, kuhu raha paigutada. Sama hea kui kuld, mis tuleb sellest, et nõudlus ületab pidevalt pakkumist," ütles analüüsifirma Industrifakta tegevjuht Rolf Persson.
  Läinud aastal kasvas uute üürikorterite ja korteriühistute uute elamispindade ehitus Rootsis Industrifakta andmeil 11,1 miljardilt Rootsi kroonilt 21,2 miljardile Rootsi kroonile, mis on enam kui 90%. Väikeelamute ehitus kasvas 24%, 12,6 miljardile Rootsi kroonile.
  Väikeelamute ehitus ei lähe. Selle aasta alguses on kortermajade ehituses buum jätkunud, samas kui väikeelamute ehitus tammub paigal. 2011. aasta keskpaigaks oli uute kortermajade ehitus kasvanud 15%, ütles Persson.
  Jõudsat kasvu kinnitavad lehele nii ehitusfirmad JM kui ka NCC.
  Skanska on ujunud kasvutrendile vastuvoolu, kuid möönab, et kõik, mis turule on jõudnud, on leidnud suurt ostjahuvi. "Suurlinnades tuleks meil palju rohkem ehitada. Inimeste arvu kasv on palju kiirem kui meie ehitustempo," ütles Skanska Nya Hemi tegevjuht Jonas Granström.
  Samas on väikeelamute ja korterite hinnad hakanud langema. Mis saab edasi, on aga väga raske prognoosida.
  Rootsis on üle 200 kommuuni, kus on puudus üürikorteritest. Üldse napib elamispinda 130 kommuunis.
  Industrifakta hinnangul tuleks aastas juurde ehitada 37 000-40 000 eluaset, et turu nõudlus tasakaalustada. Parimal juhul jõutakse tänavu korterite ja väikemajadega 30 000 piirile, mis on väga kõrge tase, kirjutas leht.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue rahvaaktsia võtsid omaks ka tuntud näod
Enefit Green on tõeline rahvaaktsia ja aktsionäride nimekirja pikkusele ei saa vastu ükski teine Balti börsifirma. Nii nagu võib aktsionäride seast leida oma naabritüdruku või tädipoja, nõnda on end Enefit Greeni aktsionäride nimekirja sättinud ka raadiohääled, sportlased, muusikud ja poliitikud.
Enefit Green on tõeline rahvaaktsia ja aktsionäride nimekirja pikkusele ei saa vastu ükski teine Balti börsifirma. Nii nagu võib aktsionäride seast leida oma naabritüdruku või tädipoja, nõnda on end Enefit Greeni aktsionäride nimekirja sättinud ka raadiohääled, sportlased, muusikud ja poliitikud.
Nimekiri avalik: TOP 1000 Enefit Greeni aktsionäri Vaata 1000 suuremat investorit!
Homme kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Homme kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Kaupmehed kehtestavad vabatahtlikult uued piirangud
Eesti Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmivad avaliku kokkuleppe rakendada vabatahtlikult piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel.
Eesti Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmivad avaliku kokkuleppe rakendada vabatahtlikult piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel.