• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Greenspan: Euroopa on USA-le tõsine oht

  Ühendriikide majandust ja aktsiaturge ootab ees tume tulevik, kui Euroopa ei suuda oma finantskriisi lahendada, sõnas endine USA keskpanga esimees Alan Greenspan.

  Endine Föderaalreservi juht näeb Euroopas USA-le tõsist ohtu ja usub, et ilma võla restruktureerimiseta kriisist välja ei tulda.  Kuigi USA pangad pole Euroopa võlakirjariskist väga palju mõjutatud, sõltub Ühendriikide üldine rahandussüsteem siiski suures osas Euroopa stabiilsusest, sõnas Greenspan, lisades et tegu on integreeritud mehhanismidega ja eeldus, et USA hiigelsuur pangandussektor on Euroopast sõltumatu, on täiesti ebareaalne.
  Greenspan usub, et tootlikkuse kasvu taustal hakkab Ühendriikide majandusel üha paremini minema, kuid seni, kuni Euroopa probleemidele pole lahendust leitud, ei saa majanduse täielikku taastumist loota.
  Ühendriikide börsid on viimasel ajal liikunud väga suurel määral Euroopast tulevate uudiste taktikepi all, langedes ja tõustes vastavalt väljapakutud lahenduste võimalikkusele.
  „Kui Euroopat poleks, siis poleks ka ohtu tervele USA majandusele. Probleemi suurust ei tohi alahinnata. Majandusteadlased, kes eristavad muid USA majandust mõjutavaid faktoreid Euroopast tulevatest mõjudest, pole minu meelest eriti selle asjaga kokku puutunud,” sõnas Greenspan.  
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.