• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina valitsus alustas aktsiate tugiostudega

  Hiina valitsus suurendab oma osalusi neljas pangas, püüdes sellega toetada väärtust kaotavat pangandussektori aktsiaid ja süstida investoritesse usaldust.

  Uudisteagentuur Xinhua andmeil ostab Hiina riiklik investeerimisfondi üksus Central Huijin nelja panga (Agricultural Bank of China, Bank of China, China Construction Bank and Industrial ja Commercial Bank of China) aktsiaid.Suurte pangahiidude aktsiaid on rallinud täna Hongkongi börsil vähemalt 6 protsenti. Kõige võimsama tõusu (+14%) on läbinud Agricultural Bank of China panga aktsia.
  Osaliselt on turuosaliste sõnul pangaaktsiate ralli taga ka lühikeste positsioonide katmine.
  Lootus, et Euroopa pankasid hakatakse rekapitaliseerima on hoo andnud sisse ka teistele Aasia pankadele. Nii näiteks on Sumitomo Mitsui ja Macquarie Group kosunud Tokio börsil vastavalt 2,6% ja 2,5%.
  „Turul pole puudu likviidsusest. See, mida inimesed vajavad, on usaldus ja Central Huijin aktsiaostud pakuvad seda,“ ütles Wall Street Journal online-väljaandele Capital Care Securities analüütik Amy Lin.„Huijin üritab näidata turule, et nad tunnevad end turvaliselt. Ning loomulikult on aktsiate hinnad löögi all. Seega, pikaajalise strateegilise investori jaoks pole halb mõte osta praegustel tasemetel aktsiaid,“ märkis Financial Timesile Credit Suisse Hiina turu analüütik Sanjay Jain.
  Xinhua andmeil on investeerimisfondi eesmärk toetada riiklikult tähtsate finantsinstitutsioonide tegevust ja arengut ja stabiliseerida osaliselt riigi käes olevate kommertspankade aktsiate hindu.Viimati sekkus Central Huijin aktsiaturule kolme aasta eest Lehman Brothersi kriisi aegu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.