Tumedad pilved Ericsson Eesti kohal

Katariina Krjutškova, Silvia Kruusmaa 19. oktoober 2011, 07:00

Eesti ekspordi lipulaeva, viimastel aastatel komeedina kasvanud Ericssoni tellimuste maht on vähenenud, mistõttu võib ettevõttel ees seista koondamine.

Nii väitsid Äripäevale kolm üksteisest sõltumatut, kuid oma töökohustuste tõttu anonüümsust palunud allikat. Nende sõnul ei lähe Ericssonil Eestis hetkel kõige paremini, tellimuste ja ka vedude maht on kahanenud ja ühe allika väitel on võimalik, et reageeringuna kasutab ettevõte ka koondamisi, mis võivad mustema stsenaariumi kohaselt küündida pea kolmandiku ettevõtte 1400 töötajast.

Ettevõtte keerulisemad ajad pole tehases endas kulutulena levima hakanud. Äripäeva poolt eile hommikul öisest vahetusest tulnutest väitis vaid üks noormees Rusdam, et on kuuldused eesseisvast töötajate arvu kahanemisest on tema kõrvu jõudnud. Siiski loodab ta, et see pole tõsi. Ülejäänud üle kümne töötaja ei teadnud asjast midagi. Küll aga nenditi, et töökoormus on vähenenud.

Loe artiklit siit. Videot intervjuudest töötajatega vaata siit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. October 2011, 13:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing