• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Obama: Iraagi sõda läbi

  President Barack Obama teatas, et pikk Iraagi sõda on läbi ning USA väed lahkuvad riigist 31. detsembriks.

  Obama tänane avaldus lükkas ümber arutelu selle üle, kas USA väed peaksid peale 2011. aastat jääma Iraaki või mitte. „Meie ülejäänud väed saabuvad Iraagist koju aasta lõpuks. Pärast üheksat aastat on Ameerika sõda Iraagis läbi,” ütles Obama.
  USA sõjaväeline kohalolek Iraagis on pisut alla 40 000 sõduri. Kõik USA väed lahkuvad riigist kokkuleppe põhjal, mille sõlmis George W. Bush 2008. aastal.
  Obama, kes on olnud Iraagi sõja vastane algusest peale, asus peale ametisse nimetamist kiirendama USA vägede lahkumise protsessi. 2010. aasta augustis teatas ta, et USA vägede lahingumissioon on läbi.
  „Kahe kuu jooksul pakivad meie sõdurid oma varustuse ja saabuvad koju,” ütles Obama. „Viimane Ameerika sõdur lahkub Iraagist sirge selja ja uhkustundega, teades, et Ameerika inimesed toetavad meie vägesid.”
  Rohkem kui 4400 Ameerika sõdurit on Iraagis tapetud peale 2003. aastat kui liitlasväed Iraaki tungisid. Sõja lõppemise ja vägede välja toomisega peab Obama enda valimislubadust tuua USA väed koju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.