Obama: Iraagi sõda läbi

Rainer Saad 21. oktoober 2011, 21:58

President Barack Obama teatas, et pikk Iraagi sõda on läbi ning USA väed lahkuvad riigist 31. detsembriks.

Obama tänane avaldus lükkas ümber arutelu selle üle, kas USA väed peaksid peale 2011. aastat jääma Iraaki või mitte. „Meie ülejäänud väed saabuvad Iraagist koju aasta lõpuks. Pärast üheksat aastat on Ameerika sõda Iraagis läbi,” ütles Obama.

USA sõjaväeline kohalolek Iraagis on pisut alla 40 000 sõduri. Kõik USA väed lahkuvad riigist kokkuleppe põhjal, mille sõlmis George W. Bush 2008. aastal.

Obama, kes on olnud Iraagi sõja vastane algusest peale, asus peale ametisse nimetamist kiirendama USA vägede lahkumise protsessi. 2010. aasta augustis teatas ta, et USA vägede lahingumissioon on läbi.

„Kahe kuu jooksul pakivad meie sõdurid oma varustuse ja saabuvad koju,” ütles Obama. „Viimane Ameerika sõdur lahkub Iraagist sirge selja ja uhkustundega, teades, et Ameerika inimesed toetavad meie vägesid.”

Rohkem kui 4400 Ameerika sõdurit on Iraagis tapetud peale 2003. aastat kui liitlasväed Iraaki tungisid. Sõja lõppemise ja vägede välja toomisega peab Obama enda valimislubadust tuua USA väed koju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2011, 08:59
Otsi:

Ava täpsem otsing