Kristina Traks • 23. oktoober 2011 kell 21:00

Töötukassa: määr 3%-le!

Töötukassa nõukogu esimehe Harri Taliga sõnul tehakse ettepanek alandada maksemäärasid 2 protsendini töötaja palgalt ja 1 protsendini tööandja palgafondilt. See tähendaks, et maksemäärad alaneksid tasemele, kus nad olid viimati 2009. aastal. Seega langeks töötuskindlustusmakse määr 3%ni praeguse maksimaalse seaduses lubatud 4,2% asemel. Ettepaneku poolt oli neli nõukogu liiget ja kaks oli vastu.

Taliga sõnul saab töötukassa nõukogu hinnangul vähendada maksemäärasid seetõttu, et töötukassa väljamaksed on vähenenud. Valitsusel on aega töötukassa ettepaneku üle otsustada 1. detsembrini. Juhul, kui valitsus otsustab ettepanekut mitte toetada, jäävad kehtima senised maksemäärad.

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis ütles, et ta pole sugugi veendunud, et valitsus nõustub töötukassa ettepanekuga. "Meie ettepanek määrasid alandada pärineb juba maist. Praegu on 3 protsenti töötuskindlustusmakse määraks meie arvates optimaalne," rääkis Kriis.

Hetkel kuum