• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Palgatööline ja FIE ühele pulgale

  Eelnõu eesmärk on väga lihtne: tagada palgatööd tegevale inimesele ja FIE-le haigestumise korral samasugused tingimused. Esimesed kolm päeva neid ju koheldakse võrdselt, alates 9. päevast samuti ehk siis sõltuvalt sellest, kuidas nende pealt on sotsiaalmaksu makstud või kuidas nad ise on sotsiaalmaksu maksnud, saavad nad ka haigusraha. Kuid 4.-8. päevani jätkab palgatööd tegevale isikule tööandja palga maksmist, aga FIE-l ei ole kedagi, kes talle palga maksmist saaks kuidagi jätkata.
  Ettepaneku sisu on lihtne: kompenseerida FIE-le see osa tema haigestumisest sellisel teel, et kui ühel juhul on see hüvitis saamata jäänud palga kompenseerimine, siis siin võiks maksude abil arvestada seda, et tal jääb tulu saamata. Selle tulu, mahaarvatava summa leidmine ei olegi teab mis keeruline sellepärast, et FIE on sotsmaksu maksnud ka varem. See käiks tema poolt varem makstud ja deklareeritud tulude alusel ehk selle võrra nende päevade eest, kui ta haige on ja tal tööandjat ei ole, kes talle palga maksmist jätkaks. Nende päevade eest oleks tal õigus haiguslehe alusel vähendada oma sissetulekuid ja seetõttu maksta vähem ka makse. Nii nagu palgasaajal kuulub haigushüvitis tulumaksu alla, peaks ka FIE-l see mahaarvamine kuuluma maksustamisele tulumaksuga ja siit ka vajadus muuta tulumaksuseadust. Nii, et nii lihtne ettepanek see ongi, ei midagi keerulist. Kutsun kõiki üles seda toetama!
  Toimetuselt: nimetatud eelnõu lükati eile riigikogus siiski tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.