Katre Pilvinski • 26. oktoober 2011 kell 13:40

Itaalia müüs Euroopa survel võlakirju

Itaalia müüs 10,5 miljardi euro eest võlakirju, kuna Euroopa liidrid avaldasid peaminister Silvio Berlusconile survet riigi rahanduse korrastamiseks.

Itaalia müüs 8,5 miljardi euro eest 182päevaseid võlakirju 3,535protsendilise intressimääraga, mis on kõrgeim tase 2008. aasta septembrist. 27. septembril oli sarnase tähtajaga võlakirjade oksjonil intressimäär 3,071, vahendas Bloomberg. Emissioonil märgiti pakkumine 1,57kordselt üle, võrreldes eelmise kuu 1,74 korraga.

Itaalia müüs ka kahe miljardi eest nullkupongiga võlakirju 4,628protsendilise intressimääraga. 27. septembril oli sarnase tähtajaga võlakirjade oksjonil intressimäär 4,511. Emissioonil märgiti pakkumine kahekordselt üle, võrreldes varasema 1,57 korraga. Riik müüs maksimaalse müügiks määratud koguse mõlemaid võlakirju. 

Oksjon toimus pärast seda, kui Euroopa liidrid avaldasid Itaalia peaministrile Silvio Berlusconile survet, et kiirendada riigi rahanduse kapitaalremonti ning piirata enam kui kahe triljoni dollari suurust võlakoormust umbes 120 protsendini SKPst.

Euroopa Keskpank hakkas Itaalia võlakirju ostma 8. augustil, et ohjeldada laenukulusid, kui intressitulu paisus.

Hetkel kuum