• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia müüs Euroopa survel võlakirju

  Itaalia müüs 10,5 miljardi euro eest võlakirju, kuna Euroopa liidrid avaldasid peaminister Silvio Berlusconile survet riigi rahanduse korrastamiseks.

  Itaalia müüs 8,5 miljardi euro eest 182päevaseid võlakirju 3,535protsendilise intressimääraga, mis on kõrgeim tase 2008. aasta septembrist. 27. septembril oli sarnase tähtajaga võlakirjade oksjonil intressimäär 3,071, vahendas Bloomberg. Emissioonil märgiti pakkumine 1,57kordselt üle, võrreldes eelmise kuu 1,74 korraga.
  Itaalia müüs ka kahe miljardi eest nullkupongiga võlakirju 4,628protsendilise intressimääraga. 27. septembril oli sarnase tähtajaga võlakirjade oksjonil intressimäär 4,511. Emissioonil märgiti pakkumine kahekordselt üle, võrreldes varasema 1,57 korraga. Riik müüs maksimaalse müügiks määratud koguse mõlemaid võlakirju. 
  Oksjon toimus pärast seda, kui Euroopa liidrid avaldasid Itaalia peaministrile Silvio Berlusconile survet, et kiirendada riigi rahanduse kapitaalremonti ning piirata enam kui kahe triljoni dollari suurust võlakoormust umbes 120 protsendini SKPst.
  Euroopa Keskpank hakkas Itaalia võlakirju ostma 8. augustil, et ohjeldada laenukulusid, kui intressitulu paisus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".