• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka vassimise jätkuv sära turgudel

  Kreeka sündmused pälvisid möödunud nädalal rahaturgude tähelepanu sedavõrd, et isegi euroala baasintressi langetamine jättis turuosalised suhteliselt külmaks. Võib diskuteerida, kuivõrd ootamatu ikkagi oli Euroopa Keskpanga otsus kärpida baasintressi 25 baaspunkti võrra, kuid igatahes ei olnud turg võimalusega eelnevalt hindadesse kaubelnud.
  Käesoleva nädala hakul saame kohe näha, milline on turgude reaktsioon Kreeka parlamendis toimunud valitsuse usaldushääletusele. Peaministri võit ja uue koalitsioonivalitsuse moodustamine on igatahes positiivsed märgid, mis kinnitavad, et Kreeka vähemalt teoorias soovib jätkata koostööd muu Euroopaga. Samas on selge, et kogu Kreekast tulev informatsioon ei ole kunagi täielikult usaldusväärne ja mis tahes hetkel võib selguda, et nad kas tõlgendavad mõnda aspekti omamoodi või leiavad uusi nõkse, kuidas protsesse pidurdada.
  Kell tiksub armutult. Järgmise kaheksa nädala jooksul on Kreekal vaja teha laenude tagasimakseid kogusummas 18 miljardit eurot, millest üle 90% on põhiosa tagasimaksed. Esimesed 2 miljardit tuleb tasuda juba 10. novembril.
  Mäletatavasti pidi Kreekal ilma välise abita raha otsa saama juba oktoobri lõpuks või novembri alguseks, kuid nagu selgub, oli see taas kord valeinformatsioon, nagu Kreeka puhul heaks tavaks. Selge on aga see, et ühel hetkel raha siiski lõpeb, seda enam, et möödunud nädalal otsustasid Euroopa liidrid esialgu igasugused rahasaadetised Kreekale peatada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.