7. november 2011 kell 16:06

Lucas Papademos võib tõusta peaministriks

Euroopa Keskpanga endine asepresident Lucas Papademos on Kreeka meedia sõnul kõige tõenäolisem kandidaat Kreeka peaministri ametikohale.

Kreeka päevaleht Ta Nea kirjutas ilma allikale viitamata, et lahkuva peaministri Giorgios Papandreou ja opositsiooni liidri Antonis Samarase kokkuleppe kohaselt saab uueks valitsusjuhiks Papademos. Ka mitmed teised väljaanded pidasid meest potentsiaalseks, kuid siiski mitte kindlaks kandidaadiks. 

Kreeka majandusteadlane Lucas Papademos töötas Euroopa Keskpanga asepresidendina aastatel 2002-2010. Olnud enne seda alates 1994. aastast Kreeka Keskpanga president, oli ta üks peamisi panustajaid riigi liitumisse euroga.

Pärast Euroopa Keskpangast lahkumist töötas Papademos peaministri nõunikuna. 

 

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum