• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV-l ees paar aastat kasumita

  Suurpankade turuosa nooliv LHV jõuab Rain Lõhmuse sõnul kasumisse alles mitme aasta pärast. Seni eelistab ta kasvu.

  „2010. aastal arenes jõudsalt konsolideerimisgruppi kuuluvate LHV Pank ja LHV Varahaldus tegevus. Lähtuvalt investeeringute pikaajalisest iseloomust ootame kasumisse jõudmist siiski alles vastavalt 2013 ja 2014. aastal,“ on kirjas aastaaruandes.
  Praegu Eesti parima tootlusega II pensionisamba fonde haldav LHV Varahaldus on väga suurte turunduskulude tõttu jäänud 2010. aastal 17,9 miljoni krooniga kahjumisse (1,14 mln eurot) ja ka aasta varem näidati 4,3 miljoni kroonist kahjuminumbrit.
  Ka 2009. aastal 3,6 mln kroonise kasumiga lõpetanud LHV Pank näitas hüppeliselt kasvanud tegevuskulude tõttu eelmisel aastal 13,5 miljoni kroonist kahjumit.
  Nii LHV Pank kui ka LHV Varahaldus kuuluvad LHV Groupi koosseisu, mille suurimaks omanikuks on Rain Lõhmus, kellele kuulub otse ja Lõhmus Holdingu kaudu 54,1% finantskontsernist.
  Kuna Lõhmus Holdingu ülejäänud tegevused suutsid pangandussektorist saadud kahjumi ära katta, lõpetas valdusfirma 2010. aasta 225 000kroonise kasumiga (aasta varem 9,94 mln krooni kasumit). Dividende pole valdusfirmast kahel viimasel aastal võetud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.