Kadastik: Samost peab Postimeest tõhustama

Anne Oja 14. november 2011, 17:13

Homsest vastutava peatoimetaja kohale asuv Anvar Samost peab meediaväljaande eri osad tõhusale koostööle panema, rääkis Postimehe nõukogu esimees Mart Kadastik.

Kadastiku sõnul oli nõukogus juba mõnda aega jutuks, et Postimees tuleks üle viia publisher-süsteemile, kuid puudus juhi kohale sobiv inimene. "Meie ei initsieerinud tema (Samosti - toim) lahkumist BNSist," märkis Kadastik. "Kui me aga sellest teada saime, leidsime, et ei tohiks jätta võimalust kasutada ja pakkusime seda kohta."

Kadastiku kinnitusel Postimehe vastutava peatoimetaja kohale teisi kandidaate ei olnud.

"Pole midagi, mida peaks tegema, mida pole enne tehtud," täpsustas Kadastik Samosti tööülesandeid. "Ta peab nägema tervikut, peab mõnda aega sees olema, et öelda, mida teha."

Kadastiku sõnul näeb nõukogu Postimeest Eesti multimeediafirmana nr 1. See kõik on aga juba varasemast teada ning Samosti jaoks mingeid konkreetseid eesmärke nagu lugejate, käibe või kasumi kasv, seadud pole. Ta peab olemasolevad meediavaldkonnad lihtsalt tõhusamale koostööle suunama.

 "Aga tahame näha arengut, sest lisasime juurde olulise juhtimistasandi," märkis Kadastik tunnistades, et Samostile mingit katseaega seatud pole. "Me tippjuhte ei katseta. Et kedagi tippjuhiks võtta, peab olema eelnevalt veendunud, et ta sinna sobib."

Kadastik ütles, et ka Samost ise pole nõukogule öelnud, kui pikaks ajaks Postimehe etteotsa jääb. Kadastiku hinnangul võib ta seal olla kasvõi paarkümmend aastat, kui seal toime tuleb ja oma tööga rahul on.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. November 2013, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing