• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ei ole mõtet iseendale tonti ehitada

  Kuidas Euroopa Liidu juhtivstruktuurid võiks saada õiguse sekkuda liikmesriikide eelarvepoliitikasse, sh mitte aktsepteerida eelarvet või esitada ühed või teised nõuded eelarve koostamisel? See eelarvepoliitikasse sekkumine on niisugune asi, mida meil ei maksaks üle dramatiseerida. Kui me teame, et Euroopa Liidu ühisesse eelarvesse koondatakse 1% rahvuslikust kogutulust, ei ole võimalik ette kujutada, et selle 1%ga oleks võimalik iga eelarverea üle Brüsselis arutleda, on see põhjendatud või mitte? Hirm, et nüüd keegi kusagilt, on nad siis 27kesi koos või kuri Euroopa Komisjon, hakkab liikmesriigi parlamendi asemel eelarvet koostama, on täiesti alusetu. See ei saa põhimõtteliselt materialiseeruda.
  Aga eelarvepoliitikatesse sekkumine minu hinnangul on ülimalt vajalik ja vajalik on ta eelkõige lähtudes stabiilsuse ja kasvu pakti nõuetest. Sellest samast 3%st sisemajanduse kogutoodangust, mida ühegi liikmesriigi valitsussektori defitsiit ületada ei tohi ja sellest samast 60% sisemajanduse kogutoodangust, mida ühegi liikmesriigi valitsussektori võlakoormus ületada ei tohi. Ehk siis jälgima hakatakse makromajanduslikke parameetreid ja kindlasti ei ole kellelgi kavas siis, kui kavandatakse eelarvepoliitikate enamat koordinatsiooni, hakata iga eelarverida kooskõlastama kusagil Brüsselis. Selleks puudub vajadus, selleks puudub igasugune tahe ja selleks puuduvad ka materiaalsed võimalused. Ei ole mõtet iseendale tonti ehitada.
  Küsis Eldar Efendijev, keskerakond
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Uued MacBookid panid Apple aktsia tõusma
Esmaspäeval esitles Apple kahte uut MacBook Pro sülearvutit, uusi AirPods juhtmevabasid kõrveklappe ning muusika tellimise teenust, vahendab Reuters.
Esmaspäeval esitles Apple kahte uut MacBook Pro sülearvutit, uusi AirPods juhtmevabasid kõrveklappe ning muusika tellimise teenust, vahendab Reuters.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.