Merkeli partei tahab klauslit eurost lahkumiseks

Sirje Rank 15. november 2011, 10:52

Saksamaa kantsleri Angela Merkeli konservatiivne partei CDU võttis oma kongressil vastu resolutsiooni, mis nõuab Euroopa aluslepingutesse euroalalt lahkumist võimaldavat klauslit, mis ei sunniks riiki samal ajal Euroopa Liidust lahkuma.

Tegemist on küll eelkõige sümboolse sammuga, ent kindlasti annab see hoogu aruteludele, mida teha selliste riikidega nagu Kreeka, mis mõnede ekspertide hinnangul saaksid oma võlaprobleemidega paremini hakkama rahaliidust väljas, kirjutas Wall Street Journal.

Abipakettide kõige häälekamad kriitikud CDUs tahtnuks resolutsiooni kirjutada võimaluse raskustes riigid euroalalt välja heita. Merkel surus läbi pehmema sõnastuse.

Kompromissi järgi kutsub resolutsioon üles muutma Lissaboni lepingut nii, et euroala liikmesriigid „mis ei suuda või ei taha püsivalt täita ühisraha reegleid … saaksid võimaluse vabatahtlikult euroalalt lahkuda, lahkumata samas Euroopa Liidust.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. November 2011, 10:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing