• Jaga lugu:

  Peep Peterson lubab tõsta ametiühingute lahinguvõimet

  Sel reedel Eesti Ametiühingute Keskliidu juhiks kandideeriv Peep Peterson lubab oma valimisprogrammis, et tõstab ametiühingute lahinguvõimet.

  "Aktsioonivõime tuleb kõigis haruliitudes arendada tasemele, kus vaenulik tööandja või läbirääkimisi eirav valitsuspartner arvestab tõsise mainekaotusega, kui laseb konflikti paisuda liiga suureks," selgitab Peterson. "Aktsioonivõime ei kasva iseenesest – see nõuab teoreetilist ettevalmistust, struktuuri, õppusi ja harjutamist. Selle tööga tuleb viivitamatult alustada ja seda tööd on mõistlik teha ühiselt," lisab ta.
  Ametiühingute uue arengusuunana nimetab Peterson ka aktiivsuse kasvatamist suhtlemisel tööandjate ja poliitikutega. "Parim kaitse on rünnak. Oodates passiivselt uusi ründeid töötajate õigustele, oleme kõik need lahingud ette kaotanud," täpsustab ta.
  Peterson märgib oma programmis, et kunagi varem pole Eesti ametiühinguliikumine olnud nii sügavas kriisis kui täna ja lubab ametiühingud august välja aidata.
  2009. aastal läbikukkunud üldstreik, nõrk nähtavus ja koostöö töölepinguseaduse läbirääkimistel, majandusliku visiooni puudumine kriisiaastatel ja paljud muud väiksemad ebaõnnestumised on viinud ametiühingu maine rekordmadalale, loetleb Peterson täpsustades, et viimase kommunikatsiooniauditi andmetel peab ligi kolmveerand elanikkonnast Eesti ametiühinguid nõrgaks või väga nõrgaks.
  Peep Peterson juhib alates 2003. aastast Transpordi ametühingut. 25. novembril kogunev ametiühingute kongress valib uue juhi järgnevaks neljaks aastaks.
  Tema vastaskandidaat, keskliidu praegune juht Harri Taliga, lubab ametiühingute aktsioonivõimet samuti samm-sammult suurendada. Samas tppb Taliga oma programmis välja ka läbirääkimisvõimekuse kasvatamise vajaduse ning truuduse ametiühinguliikumise põhimõtetele, millega kaasneb erisuste aktsepteerimine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.