Londoni börs on üheksa päeva järjest langenud

Rainer Saad 24. november 2011, 20:30

Suurbritannia aktsiaindeks FTSE 100 on kukkunud üheksa järjestikust päeva, indeksi viisid täna negatiivsele alale Saksamaa kantsleri Angela Merkeli kommentaarid.

FTSE 100 indeks sulges täna 0,24% all 5127,6 punkti peal, olles eelneva 8 kauplemispäevaga kukkunud 7,3%. Täna viis börsiindeksi langusse Angela Merkeli kommentaar, et ühisvõlakirjad saadaksid täiesti vale signaali ning viiksid euroala täpselt sinna, kus oldi enne kriisi.

Stoxx Europe 600 indeks, mis kauples enamasti terve päeva 1% üleval, lõpetas 0,15% all.

Vaatamata sellele, et Londoni aktsiaindeks lõpetas all, suutsid pankade ja kaevandusfirmade aktsiad näidata mõneprotsendilist tõusu.

Royal Bank of Scotland Group PLC aktsia tõusis 3,6%; Lloyds Banking Group PLC +4%; Barclays PLC tõusis 3,1%. Weir Group PLC aktsia tõusis 3,3% kui ettevõte teatas, et on nõustunud ostma Seaboard Holdingsi 675 miljoni dollari eest.  

Väljaspool FTSE 100 aktsiaindeksit rallis Thomas Cooki aktsia 47%. Nädala lõikes on ettevõtte aktsia kaotanud 62%. Thomas Cook teatas, et peab taas kõnelusi pankadega ning lükkab edasi aastatulemuse avalikustamise, kuna tegevusolud halvenevad.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 21:02
Otsi:

Ava täpsem otsing