• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome ametiühingud Eesti firmade vastu agressiivsemad

  Soome ametiühingud tunnistavad, et on oma taktikat agressiivsemaks muutnud, suurem osa ehitus- ja energiatöötajate ametiühingu mustas nimekirjas olevatest firmadest kuulub Eesti omanikele.

  Soome Elektrike Ametiühingu esindaja Hannu Helmineni sõnul püüdsid nad varem lahendada probleeme läbirääkimiste teel, kuid alati see ei õnnestunud. "Nüüd katsetame teisi meetmeid. Näiteks blokeerime selliste ettevõtte tegevuse Soomes," rääkis Helminen.
  Tema sõnul hoiatatakse reeglina ettevõtet blokaadist ette. Eesti ettevõtete juhtide väitel täidetakse seda reeglit harva.
  Elektrifirma Hedengren Eesti ASi juhatuse liige Jaan Teesalu sõnul kanti nende ettevõte musta nimekirja enne, kui mingeid nõudeid esitati. "Alles seejärel küsiti dokumente, sh palgalehti. Esitasime kõik dokumendid, kui menetlus venib ja aeg-ajalt küsivad nad uusi selgitusi. Kõik on väga vaenulik," rääkis Teesalu.
  2009. aastal musta nimekirja sattunud Unimaster ASi juhatuse liige Ants Grauberg rääkis, et samal päeval, kui ettevõte oli kantud musta nimekirja, püüdsid nad välja uurida, milles asi. Otsuse eest vastutav isik oli aga puhkusele läinud, selgitusi võis saada alles pärast tema naasmist. "Järgmisel päeval blokeerisid ehitajate ametiühingu aktivistid töö objektil, ähvardades blokeerida peatöövõtja töö ka teistel objektidel. Olime sunnitud kiiruga tegema uue firma ja vormistama hunniku uusi pabereid," meenutab Grauberg.
  Hiljem selgus, et asi oli kahes töölises, kes ei kandnud rinnasilti. "Pärast seda juhtumit meie lahkusime Soomest," ütles ta.
  Pikemalt loe tänasest Äripäevast või osta päevapilet siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.