Soome võlg inimese kohta väikeauto suurune

Anu Jõgi 22. detsember 2011, 13:23

Soome riigivõlg on mühinal kasvanud ka ilma viimaseid eurokriisigarantiisid, summa on iga soomlase kohta nii suur, et selle eest võiks saada uue väikeauto - Dacia Logani, Fiat Fiorino, Ford Ka, Nissan Micra, Smart Fourtwo või  Toyota Aygo.

Taloussanomat kirjutab, et Soome astub jõuludele vastu suuremates võlgades kui iial varem, novembri lõpus ulatus riigivõlg 79 764 miljoni euroni. Võlg on kuuga 1,6 miljardi võrra kasvanud. Eelmiste jõulude ajal oli võlg 5 miljardi euro võrra väiksem.

Inimese kohta ulatub võlg 14 770 euroni, mille eest saaks osta uue väikeauto või 50 keskmist lennupiletit Euroopasse (295 eurot pilet). Või 590 tüüpilist 25eurost kotitäit toidukaupa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. January 2012, 08:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing