• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saare ettevõtja vihastas minister Ligi peale

  Saare Kaluri juhataja Tiit Sarapuu vihastas erakonnakaaslasest rahandusminister Jürgen Ligi peale, kes hõikas riigikogu kõnepuldist maha, et VEB Fondi sertifikaatide omanikud on spekulandid, kirjutab Saarte Hääl.

  “On alatu ja laimav Teie poolt nimetada AS Saare Kaluriga seotud isikuid spekulantideks, kes on neid sertifikaate kokku ostnud ja nüüd riiki hagevad, lootes raha teenida, kasutades kalleid advokaate, ja kes tahavad veel kord rikkamaks saada Eesti riigi abil,” riidles Reformierakonda kuuluv Tiit Sarapuu Ligile saadetud kirjas. 
  Sarapuu viitas Ligi poolt 11. jaanuaril riigikogus otsuse “Riikliku VEB Fond sertifikaatidega tagatud nõuete hüvitamine” eelnõu lugemisel väljaöeldud sõnadele, mida Saare Kaluri juhataja nimetab “valedeks ja solvanguteks”.
  “AS Saare Kalur soovib vaid õiglast kompensatsiooni raha eest, mis tänu Eesti riigi sekkumisele eraõiguslikku suhtesse aktsiaseltsilt ära võeti, ei midagi rohkemat,” märkis Sarapuu. 
  AS Saare Kalur taotleb kohtult juba teist korda riigi trahvimist, sest riik pole hüvitanud 20 aastat tagasi Põhja-Eesti aktsiapangast VEB Fondi kantud nõuet (umbes 150 000 USA dollarit) ega täida selles osas hiljuti jõustunud kohtuotsust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".