Sirje Rank • 14. veebruar 2012 kell 7:20

Swedbank ei kavatse Euroopa Keskpangast laenata

Swedbank ei kavatse osaleda, kui Euroopa Keskpank pakub selle kuu lõpus pankadele taas võimalust kolmeks aastaks madala intressimääraga laenu võtta.

Nii kinnitas täna panga majandustulemuste tutvustamisel Swedbanki finantsjuht Göran Bronner, vahendas Dagens Industri.

„Me ei osale selles. Näeme seda kui pangandussektori toetamist väga kriitilisel ajal. Leiame, et see on mainele kahjulik, kui maksumaksjate raha sellisel moel kasutada. Selles me osaleda ei taha,“ ütles Bronner.

Läinud nädalal Euroopa Keskpanga intressiotsusele järgnenud pressikonverentsil kritiseeris panga juht Mario Draghi sellist suhtumist, väites, et keskpanga pakutud võimaluse kasutamine „on äriotsus nagu iga teine“ ega kahjusta pankade mainet. Draghi ärgitas panku võimalust kasutama.

Ühtlasi tuletas ta meelde, et pangad, mis keskpanga laenupakkumist kritiseerivad, ei näe mingit probleemi selles, et saavad abi keskpankade valuutavahetuskokkulepetest, mis samuti on riigipoolne abi. (Rootsi keskpank selles keskpankade ühisaktsioonis ei osalenud.)

Hetkel kuum