• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskpangad tegid ühisaktsiooni

  Arenenud riikide keskpangad tegid ühisaktsiooni, et tugevdada globaalset finantssüsteemi, mis on euroala lahenduseta võlakriisi tõttu tugeva pinge all.

  USA, Kanada, Suurbritannia, Jaapani, Šveitsi ja Euroopa keskpank langetasid olemasolevate ajutiste USD swapiliinide hinda 50 baaspunkti võrra. Uus USD üleööswap ehk OIS maksab nüüd OIS määr pluss 50 baaspunkti, vahendas Wall Street Journal.
  „Nende sammude eesmärk on leevendada pingeid finantsturgudel, vähendades seeläbi negatiivset mõju laenupakkumisele kodumajapidamistele ja ettevõtetele ning ergutades majanduslikku aktiivsust, teatas USA Föderaalreserv.
  Kokkulepe jõustub 5. detsembrist.
  Lisaks otsustasid keskpangad kasutusele võtta ajutised kahepoolsed likviidsusswapid, mis peaksid kindlustama likviidsuse igas jurisdiktsioonis igas vääringus, kui turu olukord seda peaks nõudma.
  Praegu sellist vajadust ei ole, kuid eelkokkulepped võimaldavad vajadusel kiiresti reageerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.