Indrek Kald • 27. märts 2012 kell 6:14

Politsei ei alustanud Viimsi volikogu juhi vastu kriminaalasja

Politsei ei alustanud mõjuvõimuga kauplemises kahtlustatud Viimsi volikogu esimehe Aarne Jõgimaa vastu kriminaalasja.

13. märtsil pöördus Viimsi vallavalitsus politsei- ja piirivalveameti poolde, et lasta uurida, kas ASi Esmar Ehitus osanik Aarne Jõgimaa on kaubelnud mõjuvõimuga või ilmneb tema tegevuses muid kuriteokoosseisu tunnuseid seoses ASi Viimsi Vesi riigihangete võitudega.

"Kriminaalmenetluse alustamata jätmine näitab, et tegemist oli poliitilise süüdistusega," ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas. "Vald pöördus politsei poole põhjusel, et kontrollida valla tütarettevõtte tegevuse seaduspärasust esitatud süüdistuste puhul," lisas ta.

13. märtsil Postimehes ilmnud artiklis "Viimsi vallajuhte ootab ees umbusaldushääletus" heideti ette, et volikogu esimehe Aarne Jõgimaa 50% osalusega Esmar Ehitusele on vald aastail 2007–11 maksnud võidetud hangete eest ligi 18 miljonit eurot.

ASi Viimsi Vesi andmeil on perioodil 2007–11 Esmar Ehitus võitnud kolm Viimsi Vee poolt korraldatud ELi Ühtekuuluvusfondi veemajanduse avatud riigihanget 37st, kogusummas ligi kaheksa miljonit eurot.

Ühtekuuluvusfondi veemajanduse riigihankeid korraldas Viimsi Vesi, kaasates riigihanke komisjoni ka SA Keskkonnainvesteeringute Keskus esindaja. Esmar Ehituse kvalifitseerimise kohta on küsitud hinnangut keskkonnaministeeriumilt ning saadud seisukoht ka riigihangete vaidluskomisjonilt, et puudub alus pakkujat hankemenetlusest kõrvaldamiseks.

Viimsi vallale kuuluv Viimsi Vesi on 1998. aastal asutatud Viimsi Soojuse õigusjärglane, ettevõtte põhitegevusteks on vee- ja kanalisatsiooniteenuste osutamine ja piirkonna veemajanduse arendamine.

Viimsi vald asub Harjumaal Tallinna linna, Maardu linna ja Jõelähtme valla naabruses. Viimsi valla pindala on 73 km², vallas on ca 17 200 elanikku.

Hetkel kuum