31. mai 2012 kell 9:31

Uued valimised ei muudaks midagi

„Kui erakorralised valimised praegu toimuksid, siis mis muutuks?” küsis politoloog Viljar Veebel. „Skandaalid on tabanud kõiki parteisid. Sven Mikser ehk tahaks uusi valimisi, sotsid saaksid hääli juurde. Kuid mida on Edgar Savisaarel või Andrus Ansipil oodata?”

"Skandaalid on tabanud kõiki parteisid. Sven Mikser ehk tahaks uusi valimisi, sotsid saaksid hääli juurde. Kuid mida on Edgar Savisaarel või Andrus Ansipil oodata," lisas ta.

Veebel leiab, et vaja on uut süsteemi, kuhu saaks kergemini siseneda ja kus poliitika ei sõltuks nii palju parteist. "Üksikkandidaadil peaks olema suurem võimalus saada valituks. Kalle Laaneti fenomen Saaremaal on tegelikult ju haruldane," kommenteeris Veebel.

Kui valimised toimuksid täna, saaksid Ansip ja Savisaar ikka kõige rohkem hääli – lihtsalt vähem kui varem, lisas Veebel.

Äripäev küsis, kas valitsusparteid tabanud rahaskandaalide valguses oleks praegu mõeldavad erakorralised valimised.

Autor: Ave Lepik, Laura Mallene

Hetkel kuum