Ave Lepik • 29. august 2012 kell 10:19

Ettevõtete võlad riigi ees nelja aasta madalaimad

Ettevõtete maksekäitumise statistikast selgub, et maksuvõlgade kogusumma on aktiivselt tegutsevate Eesti ettevõtete seas aastaga vähenenud ligi 3 miljoni euro võrra ehk 9,2%, teatab Krediidiinfo AS.

Statistika näitab, et 65 miljoni euro suurune maksuvõlg on nelja aasta madalaim. Enim on maksuvõlad aastaga vähenenud kinnisvarategevuses (-2 mln eurot); põllumajanduses, metsanduses ja kalapüügis (-0,64 mln eurot) ning mäe- ja töötlevas tööstuses (-0,59 mln eurot).

Maksuvõlgadega ettevõtete arv vähenes sarnaselt eelmisele aastale kõikides sektorites. Riigile võlgu ettevõtteid oli selle aasta esimesel poolel 5 398 ehk 547 võrra vähem kui aasta tagasi. Kõige järsem maksuvõlgadega ettevõtete arvu vähenemine toimus info- ja sidesektoris (-22%) ning majutuses ja toitlustuses (-20%).

Varasemate perioodidega võrreldes näitab statistika selgeid märke majanduse stabiliseerumisest. Eelkõige viitab sellele kõrge krediidiriskiga ettevõtete osakaalu püsimine 12-15 protsendi piirides.

Krediidiinfo AS on rahvusvaheline krediidiinformatsiooni koguja, töötleja ja vahendaja, kelle põhiülesandeks on Eesti ettevõtete finantsriskide maandamine. Krediidiinfo kuulub maailma suurima infoteenuste pakkuja Experian Group ettevõtete hulka. Experian tegutseb 41 riigis ning annab tööd 15 000 inimesele.

Hetkel kuum