6. september 2012 kell 8:30

Clinton: Obama on pannud aluse miljonitele töökohtadele

Eile esitas USA endine president Bill Clinton demokraatide ametlikuks presidendikandidaadiks Barack Obama, millele järgnes pikk kiidulaul sellest, kuidas Obama tagasivalimine on oluline majanduse taastamiseks.

"Ma tahan meest, kes väljast on rahulik, kuid sees januneb Ameerika järele," ütles Obamat esitav Clinton demokraatide valimiskongressil Põhja-Carolinas. "Ja eelmise õhtu järel ma tahan meest, kel oli piisavalt aru peas abiellumaks Michelle Obamaga," viitas Clinton esileedi eelmise õhtu kõnele.

Vaatlejate hinnangul andis Clinton enda kohta tavapäraselt kõrgel tasemel kõne. Ta tegi karme märkusi konkurentide aadressil, viitas enda ametiajale ning naisele Hillaryle - kõige selle eesmärk oli parandada Obama võimalusi osutuda tagasivalituks.

Clinton ründas vabariiklasi väitega, et nad üritavad jälle peale suruda poliitikat, mis viiski Ameerika sellesse jamasse. "Nad pakuvad maksusoodustusi rikastele, rohkem raha kaitsekulutusteks kui Pentagon tahab ning kärbivad programme, mis aitavad keskklassi ja vaeseid lapsi," süüdistas Clinton.

"Vabariiklaste kongressil Tampas oli argument presidendi tagasivalimise vastu üsna selge: me jätsime talle hunniku jamasid, ta ei ole seda kõike jõudnud veel ära koristada, nii et paneme oma mehe jälle pukki," ütles Clinton.

Clintonile meeldib Obama tagasivalimise argument oluliselt rohkem. "Ta päris raskelt haavatud majanduse, pani langusele piduri ning alustas pikka ja rasket teed taastumisele. Lisaks rajas ta vundamendi modernsemale ja tasakaalustatumale majandusele, mis loob miljoneid töökohti, elustab ärisid ning loob rikkusi innovaatoritele," võttis endine president kiidulaulu kokku.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum