Indrek Kald • 20. september 2012 kell 9:35

Kuressaare loodab golfifirmast lahti saada aastaks 2014

Kuressaare linnavalitsus loodab veskikivina kaelas rippuvast Saaremaa Golfi ASi suurosalusest lahti saada hiljemalt 2014. aastaks, selgub Kuressaare eelarvestrateegiast.

Eelarvestrateegia lisas nendivad linnajuhid, et linnavalitsus golfifirma 66,1% aktsiate omanikuna ei pea enam mõistlikuks ega võimalikuks panustada oma eelarvest täiendavaid vahendeid golfiväljaku ülalpidamiseks, teatas Saarte Hääl.

Linna rahaline panus firmasse on eelarvestrateegia kohaselt järgmisel aastal 73 500 eurot ehk sama palju kui tänavu, tegemist on hooldustasuga, mida maksavad kõik aktsionärid vastavalt osaluse suurusele.

Kuressaare linnavalitsus ei täpsustanud lehele, millele tugineb linn oma prognoosis, et golfifirma osalus õnnestub selle aasta järelejäänud kuude või järgmise aasta jooksul maha müüa.

Saaremaa Golfi finantstegevuse prognoosi kohaselt on ettevõtte põhitegevuse tulu tuleval aastal 495 789 eurot ehk mõnevõrra rohkem kui tänavune prognoos (486 086 eurot), samas kogunes selle aasta seitsme kuuga firma käibeks vaid 295 000 eurot.

Hetkel kuum