Indrek Kald • 25. september 2012 kell 5:14

Investorid usuvad Tallinna Vee kohtuvõitu

Analüütikute kinnitusel usuvad investorid üha enam, et Tallinna Vesi suudab konkurentsiametiga peetavast tariifivaidlusest võitjana väljuda.

"See näitab selgelt, et investorite seas on usk Tallinna Vee kohtuvõitu tõusmas," kommenteeris LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa ERRi uudisteportaalile Tallinna Vee aktsia tänavust enam kui 40%st hinnatõusu.

"Mõlemad osapooled on senini oma vaadete eest kindlalt seisnud ning seega võib ka edasine protsess mitmete edasikaebamiste mõjul pikeneda," hoiatas ta samas ning lisas, et seetõttu püsib jätkuvalt määramatus Tallinna edasiste veehindade ja ka Tallinna Vee tegevuskeskkonna ümber.

"Kohtuotsus tugevdab tõenäoliselt ettevõtte positsiooni käimasolevas kohtuvaidluses, kuna toetab ettevõtte seisukohti lepingutingimuste tõlgendamise osas," kommenteeris SEB Enskilda aktsiaturgude analüütik Pavel Lupandin eelmise nädala Riigikohtu otsust mitte võtta menetlusse konkurentsiameti kaebust seoses määrusega, millega kinnitati, et ettevõtte teenuseleping linnaga on haldusleping.

Tallinna Vee ja konkurentsiameti kohtuvaidlus algas mullu juunis, kui ettevõte vaidlustas halduskohtus otsuse, mis ei andnud neile luba hindu tõsta.

Hetkel kuum