4. oktoober 2012 kell 5:34

Kuidas ettevõttes elektrilt säästa?

Avanev elektriturg tähendab tarbijatele hinnanguliselt 40-60protsendilist elektrihinna tõusu. Kuidas järsk kulude kasv ettevõttele võimalikult valutuks muuta?

Ülemiste Cityt arendava ASi Technopolis Ülemiste juhi Gert Jostovi sõnul on büroohoones sääst kõige efektiivsem siis, kui projekteerida maja algusest peale selliselt, et see võimalikult vähe energiat kulutaks. Kuna aga suure osa kontorihoonete ehitamisel pole seda silmas peetud, tuleks otsida lahendusi, mis aitaks elektrikulusid maksimaalselt vähendada.

Tartumaal Luunjas köögiviljakasvatusega tegelev AS Grüne Fee Eesti on olnud avatud elektriturul alates 2010. aastast. Firma juhi Raivo Külasepa sõnul on neil tänu sellele rohkelt kogemust, kuidas elektrit nii osta, et kulud oleks võimalikult väikesed.

Ka AS Leibur on ettevõtte juhi Asso Lankotsi kinnitusel kohandanud tootmisgraafikut odavama elektriaja suunal.

Loe Gert Jostovi, Raivo Külasepa ja Asso Lankotsi soovitusi elektrikulude kokkuhoiuks tänasest Äripäevast.

Autor: Kadri Põlendik, Indrek Kald

Hetkel kuum