• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lenovo tõmbas HP-le koti pähe

  Juba pikemat aega personaalarvutite (PC) turul valitsenud ameeriklastele on Aasia konkurendid elu väga ebamugavaks teinud ning kolmandas kvartalis selgus tõsiasi, et hiinlaste Lenovo on Hewlett-Packardist (HP) mööda läinud maailma suurimaks PC-tootjaks.

  Kuus aastat valitsemist maailma suurima personaalarvutite tootjana sai uuringufirma Gartner andmetel kolmandas kvartalis HP-l läbi. 2005. aastal IBMi arvutitootmisharu ostmisega tugeva läbimurde teinud Lenovo tõusis 15,7% turuosaga turuliidriks.
  Kuigi HP-le pakub mõningast lohutust fakt, et Gartneri konkurent IDC jättis enda uuringus HP 15,9% turuosaga esimeseks, andes Lenovole samuti 15,7% turuosa. Sellegi poolest on müügitrend ilmselge ning tõenäoliselt langeb HP neljandas kvartalis ka IDC turu-uuringus.
  "Kuigi saadaval on palju erinevaid uuringuid, siis osad ei võta arvesse tervet turgu. IDC analüüs on laialdasem," ütles HP pressiesindaja Michael Thacker, kelle sõnul on selles uuringus arvestatud ka võimsamaid arvuteid (workstation), mida kasutatakse inseneritöödel, arhitektuuris ja videomängude arendusel.
  Maailma suuruselt kolmanda personaalarvutite tootja Delli turuosa kukkus kolmandas kvartalis 0,7 protsendipunkti, 10,5%ni, teatas Gartner. Neljandal kohal on 9,9% turuosaga Acer ning esiviisiku lõpetab 7,3%se turuosaga Asus.
  Gartneri andmeil langes PCde müük kolmandas kvartalis aastataguselt tasemel 8,3%, 87,5 miljoni ühikuni. IDC ütles, et langus oli lausa 8,6%.Viimase aastakümne peale on PCde müük kasvanud aastas kahekohalise arvu võrra, kuid nüüd paistab pidu läbi olevat.
  Uuringufirma IHS iSuppli prognoosib käesolevaks aastaks arvutimüügile 1,2% langust, mis oleks esimene kukkumine pärast aastat 2001.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.