15. oktoober 2012 kell 11:59

Volvo peatab tootmise Rootsi tehases

Volvo Car teatas täna, et peatab 29. oktoobril tootmise nädalaks ajaks Torslanda tehases.

"Majanduslangus Euroopas on süvenemas ja see mõjutab meie klientide valmidust osta uusi autosid," vahendab Wall Street Journal Volvo pressiesindaja sõnu. "Vastavalt sellele peame me enda tootmist optimeerima."

Volvo teadaanne on taaskordne märk autode langevast nõudlusest. Samuti võivad Volvo hoiatusest paljud investorid välja lugeda pessimistliku sõnumi äsja alanud tulemuste hooajaks.

Oktoobri alguses teatas PSA Peugeot Citroen hiljuti turule toodud Peugeot 208 tootmise vähendamisest, et vältida laovarude paisumist. Septembri lõpus ütles Daimler, et nende Mercedes-Benzi üksus tõenäoliselt ei saavuta 2012. aasta kasumiprognoosi, kuna Hiina ja Euroopa nõudlus kukub.

Septembris ütles Volvo, et aeglustab Torslanda tehaste tootmisvõimsusi. Alates 1. oktoobrist toodetakse 50 autot tunnis,  varasem tootmismaht oli 57 autot tunnis. Tootmise seismapanemise tõttu väheneb toodangu maht 3000 auto võrra, mis moodustab 0,7% firma 2011. aasta müügist.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum