Ave Lepik • 1. november 2012 kell 15:18

Watson Pharmaceuticals ostis ravimifirma Actavis

Tehingu väärtus oli 4,25 miljardit eurot ja selle tulemusena sündis maailma suuruselt kolmas geneeriliste ravimite tootja, mis hakkab globaalselt tegutsema Actavise nime all.

USA ravimifirma Watson Pharmaceuticals (NYSE: WPI) ning ravimifirma Actavis Group ühinemine viidi lõpule oktoobris. Pärast ühinemist ulatub rohkem kui 60 riigis esindatud ettevõtte 2012. aasta prognoositav käive ligi 6,2 miljardi euroni, vahendab kommunikatsiooniettevõte In Nomine pressiteade.

Ühinenud ettevõtte käibest ca 40% saadakse väljastpoolt Ühendriike. Ühinenud ettevõte on geneeriliste ravimite juhtivate turustajate hulgas 33 riigis sh. Suurbritannias, Põhjamaades ja Venemaal. Watsoni esindajate sõnul on suurimateks ettevõtte kasvualadeks tulevikus Kesk- ja Ida-Euroopa, Venemaa, Kagu-Aasia ja Austraalia.

Hetkel kuum