Romet Kreek • 20. november 2012 kell 9:07

Euroopa börsid veidi langenud

Euroopas on aktsiate hinnad täna langemas, olles eile teinud kahe kuu suurima tõusu. Investorite meelestatust muserdab reitinguagentuuri Moody’s Prantsusmaa krediidireitingu kärbe. Samuti oodatakse euroala rahandusministrite kohtumise vilju, kus teemaks Kreeka.

Euroopa lai aktsiaindeks Stoxx 600 langes täna 0,3 protsenti. Indeks on jätkuvalt 15 protsenti kõrgemal selle aasta madalamast punktist, kus see täis ära 4. juunil. Siis teatas Euroopa Keskpank piiramatust võlakirjade ostu kavast ja Föderaalreserv kolmandast varade ostuprogrammi algusest.

„Moody’s vajutas eile päästikule võttes Prantsusmaalt tippreitingu,“ ütles CMC Marketsi turuanalüütik Michael Hewson. „See võib mõjutada Prantsuse pangandussüsteemi ühes potentsiaalse Prantsuse pankade krediidireitingute alandamise ja kasvavate laenukuludega.“

Prantsuse pankade aktsiate hinnad on täna langemas. BNP Paribasi aktsia hind on langenud 1,2 protsenti, 40,60 eurole. Societe Generale'i aktsia on langenud 1,1 protsenti, 25,50 eurole. Credit Agricole’i aktsia laskunud 0,9 protsenti, 5,693 eurole.

Šveitsi Credit Suisse’i aktsia on langenud 2,4 protsenti, 21,04 frangile. Pank teatas, et investeerimispanganduse üksus reorganiseeritakse ja varahaldus liidetakse privaatpanganduse üksusega, et kärpida kulusid ja vähendada keerukust.

Prantsuse valitsuse võlakirjatootlused kasvasid. Prantsuse kaheaastase võlakirja tootlus oli 0,126 protsenti, kolmeaastase tootlus 0,241 protsenti, viieaastasel paberil 0,782 protsenti, 10aastasel 2,095 protsenti ja 30aastasel 3,072 protsenti.

Hetkel kuum