Ave Lepik • 21. november 2012 kell 9:33

Savisaar ei usu uue poliitilise jõu edusse

Edgar Savisaar usub, et rahvas ei ole uue poliitilise jõu osas vastuvõtlik, sest minevikust on teada hulk ebaõnnestujaid.

Hetkel valitseva poliitilise olukorra osas häälekalt sõnavõtnuid võiks tema sõnul nimetada hoopiski kvaasivabakonnaks. "Mulle tundub, et meie rahvas on selliste üheaasta projektiparteide suhtes vaktsineeritud paremini kui puukentsefaliidi vastu," rääkis Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ERRi raadiouudistele.

Ta tõi näiteks mitmed "komeedina tõusnud" jõud, kes peagi "kokku kukkusid", nimetades Eesti kodanike komiteed, Res Publicat ja Rohelisi.

"See on hale mälestus ja nüüd veel üks selline partei luua, aga noh, kes tahab, see teeb. Aga mingisugune pettumus eelmistes uustulnukates, eks see ole ka peamine barjäär järgmistele uutele," rääkis Savisaar.

Savisaar puudutas intervjuus ka erakondade rahastamist: ta selgitas, et parteide liikmemaksu baas on oluliselt erinev, sest need, kes maksavad liikmemaksu Reformierakonnale, on hoopis teised inimesed, kui need, kes maksavad Keskerakonnale.

"Tähendab need erakonnad, kuhu kuulub rohkem jõukamaid inimesi, need suudavad ennast paremini ülal pidada ja vastupidi. See idee, et ainult liikmemaksudest parteid peaksid ennast rahastama, on ka teatud tagamaaga," rääkis ta.

Hetkel kuum