Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Olle Horm: juhatuse liikme vastutuskindlustus on sage jututeema

  Atria Eesti tegevjuht ja juhatuse liige Olle Horm ütles, et neil juhatuse liikme vastutuskindlustust pole. Ometi räägivad Hormi sõnul Eestis ettevõtjad sel teemal tihti.

  Äripäev küsib täna päevaküsimusena: kas teil (teie ettevõttel) on juhatuse liikme vastutuskindlustus ja miks.
  “Meie ettevõttel ei ole juhatuse liikme vastutuskindllustust. Mina isiklikult arvan, et suure börsiettevõttena on meil väga detailselt kirjeldatud juhatuse liikmete ja eri positsioonide volituste piirid. Ja kõik tavamajandustegevusest eripärasemad ja suuremad tehingud tuleb kooskõlastada kõrgemal. Meie äri koosneb aga suhteliselt paljudest väiketehingutest,” märkis Horm.
  ”Juhatuse liikme vastutusest on ettevõttejuhid Eestis palju rääkinud. Juhatuse liige vastutab selle eest, et teeb tööd nõutava hoolega ja seadusi järgides. Ülejäänud tegevused peab ta kooskõlastama nõukoguga. Kui ta on oma otsused omanikuga kooskõlastanud, siis on jagatud vastutus. Juhatuse liige vastutab potentsiaalsete võlgnike ees juhul, kui ettevõte läheb pankrotti ja juhatus jätab pankroti õigel ajal välja kuulutamata,” rääkis Horm.
  Tema sõnul on Soomes sisse viidud ka näiteks juhatuse liikme vastutuskindlustus tööõnnetuse korral. ”Iga kord, kui juhtub raske tööõnnetus, algab muidugi ka juurdlus, kuid kui see õnnetus lõpeb näiteks, hoidku jumal, töötaja surmaga, siis on alati mingi võimalus, et vastutajaks jääb juhatuse liige ja see võib lõppeda töökoha ja kõige muu kaotusega. Soomes on selliste juhtumite puhuks kindlustamine väga tavaline. Eestis see väga levinud ei ole,” rääkis Horm ning lisas, et ka nende ettevõttel pole veel sellist kindlustust. ”Ka meil pole seda kindlustust, kuid kuna te nüüd seda küsisite, siis pidasin finantsjuhiga veidi nõu,” lisas Horm.
  “Ameerikas ja mujal maailmas on juhatuse liikme vastutuskindlustus suhteliselt tavaline teema. Kui me räägime päevakajalistel teemadel, siis vaatame näiteks Estonian Airi, kes on sügavas kahjumis, kuid kuna eelmine tegevjuht kooskõlastas omanikega kõik strateegiad ja tegevused, siis tema puhul igasugune süüline käitumine puudub. Tema käest pole midagi nõuda. Talle maksti vastavalt kokkuleppele ka kompensatsiooni. Kõik on juriidiliselt korrektne,” rääkis Horm.
   
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnis Saarts: kaotus paneb Kaja Kallase suure surve alla Eesti 200 võitleb elu eest, Kesk tegi comeback’i
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Wall Streeti päev otsa kestnud pinev ootus lõppes lahja lõpuga
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Wendre loob oma jaekaupluste võrgu
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Telia peakontor kärbib pinda veerandi võrra
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.