• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Loll saab peksa investeerimispangas!"

  Riigikohus jättis jõusse otsuse sundida Rain Tamme ja Lauri Isotamme õigusliku aluseta saadud 60 000 eurot viivistega OÜ Seaside Residence Baku pankrotipessa kandma.

  Ringkonnakohtu positiivne otsus tuli ligi kaheksa kuu eest. Marcel Vichmann – üks ettevõtjaist, kes Gildi raha paigutas – imestas, miks Riigikohus nii lihtsa kaasuse puhul Gildi kaebusele üldse menetlusloa andis, tänu millele venis lõpliku otsuse saamine ligi seitse kuud.
  "Selle seitsme kuu jooksul oli kunagistel auväärt investeerimispankuritel aega tegelda oma varade ümbersuunamisega. See 60 000 on alla poole protsendi investeeritud summast. Nii et raha tagasisaamise aspektist on väljamõistetud summa ebaoluline," sõnas ta.
  Tähtis on Vichmanni meelest tõsiasi, et kõik kolm kohtuinstantsi ehk siis seitse erinevat kohtunikku jõudsid samale järeldusele: Gild on võtnud ja keeldunud tagastamast raha, millele tal õigust ei olnud.
  "Juhtumist Gildiga tõdesin veelkordselt, et loll saab kirikus ka peksa, seda enam aga investeerimispangas," märkis ta. "Küll keegi selle praegu väljamõistetud summa ikka ära maksab. Usun, et palju rohkemgi," lisas Vichmann.
  Teise raha kaotanud investori Enn Veskimägi sõnul näitab suhtumine, et ilma kohtuta ei antaa üleliia võetud raha tagasi, Gildi meeste palet. "Põhiline," toonitas Veskimägi, "et võimud ei lubaks Gildil oma tegevust ära kantida ja kokku pakkida, et kahjunõude ajaks midagi varadest ikka alles oleks."
  Kuidas raha kadus ning milline kohtuasi Gildil veel ees on, loe tänasest Äripäevast.
  Autor: Laura Mallene, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi