Alyona Stadnik • 27. detsember 2012 kell 7:19

Teder: aasta ärimees on Kristjan Rahu

Äripäev valib ka tänavu aasta ärimeest. Aasta ärimees 2010 Hillar Teder leiab, et selle aasta ärimees võiks olla Kristjan Rahu, kes ostis sel aastal Euroopa juhtivalt energeetikafirmalt Dalkia Tallinna Kütte ja Erakütte.

"Aasta ärimees võiks olla seotud sellega, et midagi osteti tagasi. Kristjan Rahu ostis Tallinna Kütte ja Erakütte välismaalastelt tagasi," kommenteeris Teder.

Tema hinnangul on see hea, kui ühel hetkel tulevad välismaalased, kes toovad kapitali ja teadmisi, aga siis saavad kohalikud targaks ja ostavad välispartnerilt firma välja.

Samuti ostis 2011. aastal ettevõtja Kristjan Rahu firma Horn Invest OÜ Dalkialt 85protsendilise osaluse Väos asuvas ettevõttes Tallinna Elektrijaam OÜ.

Kristjan Rahu on olnud 2001. aastast Tallinna Küte ASi juhatuse esimees ja kaasosanik ning 1999. aastast Dalkiale kuuluva Eraküte ASi juhatuse esimees ja kaasosanik.

TASUB TEADAAasta ärimees on ajalehe Äripäev poolt alates 1993. aastast välja antav tiitel, mis omistatakse aasta jooksul enim silma paistnud ärimehele. 2012. aasta Aasta Ärimehe tiitli võitja avalikustab Äripäev 9. jaanuari kaaneloos. Finalistide hulka jõudsid sel aastal Eesti ühe kiiremini kasvava, ülikasumliku, mobiilimänge tootva idufirma Creative Mobile asutaja ja juht Vladimir Funtikov, sel aastal jõuliselt haaret laiendanud ettevõtjad Heiti Hääl ja Oleg Ossinovski, Eesti ühe edukama idufirma GrabCAD üks asutaja ja juht Hardi Maybaum ning edukaima Eesti kapitalil tegutseva vedude vahendamisega tegeleva ettevõtte CF&S omanikud Karin ja Tarmo Nurmetalo.

Hetkel kuum