Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kes saab uuest aastast Tallinna ühistranspordis tasuta sõita?

  Alates 1. jaanuarist 2013 saavad Tallinna ühistranspordis tasuta sõita rahvastikuregistrijärgsed Tallinna elanikud, põhikoolide, gümnaasiumide ja põhikooli baasil kutseõppeasutuste õpilased sõltumata elukohast ja üle 65-aastased Eesti Vabariigi elanikud.

  Tasuta sõidu õigus säilib ka kõikidele senistele tasuta sõidu õigusega rühmadele. Tasuta sõidu õiguse Tallinna ühistranspordis annab isikustatud Ühiskaart, mida saab osta Tallinna Linnavalitsuse teenindusbüroost, linnaosavalitsustest, postkontoritest, Selveritest, Stockmannist ja Maximatest ning see maksab 2 eurot.
  Senised paberkandjal talongid ja tunnipiletid kehtivad 2012. aasta lõpuni. Alles jääb ka võimalus osta pilet bussijuhilt sularaha eest. E-pileti süsteem kehtib paralleelselt ID-pileti süsteemiga vähemalt märtsini 2013, seejärel on linnavalitsuse otsustada, kuidas süsteemid tööd jätkavad. Tunnipileteid saab edaspidi osta Ühiskaardile ning ID-piletite kehtivuse lõpuni ka mobiiltelefoniga.
  Kel üle-eestilist tasuta sõidu õigust pole, saavad 1. aprillini kasutada ID-piletit või tuleb Tallinnas osta bussijuhilt pilet või soetada kioskist või mõnest suuremat kaupluseketist või postkontorist roheline ühiskaart.
  Ühiskaardi saab tasuta isikustada internetis www.pilet.ee, Tallinna Linnavalitsuse teenindussaalis ja linnaosavalitsustes. Ülejäänud müügikohtades maksab isikustamine 1€. Isikustatud Ühiskaart kehtib koos isikut tõendava dokumendiga.Ühissõidukisse sisenedes tuleb Ühiskaart valideerida, s.t. see tuleb asetada oranži validaatori lähedusse. Valideerimata Ühiskaart tasuta sõidu õigust ei anna.
  Ühiskaardi asemel toimivad süsteemis ka jaanuarist 2013 väljastatavad SEB panga ISIC-kaardid ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi, Jüri Gümnaasiumi, Keila Kooli, Kostivere Kooli, Lagedi Põhikooli, Loo Keskkooli, Neeme Kooli, Peetri Lasteaed-Põhikooli, Tabasalu Gümnaasiumi, Tallinna Reaalkooli, Tallinna Ühisgümnaasiumi ja Vaida Põhikooli õpilaspiletid. Aastal 2013 on oodata, et piletikandjana saab kasutada ka Visa PayWave ja MasterCard PayPass pangakaarte ning NFC-toega mobiiltelefone.
  Ühiskaardile saab laadida kas perioodipileti (s.o. ühe kuni 30 päeva pileti) või rahasumma, mille eest saab ühissõidukis pileti lunastada.
  Hea teada:
  Enne 1. jaanuari 2013 ostetud ja aktiveeritud 30 päeva kaarte tagasi ei osteta ning kasutamata osa ei hüvitata, detsembri jooksul soetatud 30 päeva kaardid kehtivad aktiveeritud perioodi lõpuni.
   
 • Hetkel kuum
Indrek Lepik: kui palju maksab raketirünnak Rakvere pihta?
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Kolmas languspäev järjest viis Nvidia korrektsiooni
Lühidalt maailma väärtuslikuma börsifirma positsiooni hoidnud Nvidia aktsia on langenud kolme börsipäevaga kokku 13% ja jõudnud korrektsiooni.
Lühidalt maailma väärtuslikuma börsifirma positsiooni hoidnud Nvidia aktsia on langenud kolme börsipäevaga kokku 13% ja jõudnud korrektsiooni.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
EL lisas 27 Vene varilaevastiku alust sanktsioonide nimekirja
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Tööpäev parima juhiga: viis nippi, kuidas olla edukam juht
Eesti Personalijuhtimise Ühingu (PARE) tegevjuht Kai Saard käis luurel, kuidas Eesti parim juht Ivo Suursoo päriselt juhib, kuidas töötab, mida loeb ja kellega suhtleb.
Eesti Personalijuhtimise Ühingu (PARE) tegevjuht Kai Saard käis luurel, kuidas Eesti parim juht Ivo Suursoo päriselt juhib, kuidas töötab, mida loeb ja kellega suhtleb.