• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõnajalad püstitavad Sõrve juba 7. tuuliku

  120 meetri kõrgusest tuulegeneraatorist saab vendade Oleg ja Andres Sõnajala firma AS Eleon seitsmes tuulik Saaremaal Sõrves.

  Andres Sõnajalg selgitas Meie Maale, et uus generaator Eleon 3M 116 hakkab tootma rohkem elekrienergiat kui naabruses olevad kuus tuulikut kokku. Neist esimese panid vennad raha teenima 12 aastat tagasi. "Kui seniste tuulikute laba pikkus on 20 meetrit, siis uuel tuleb 59 meetrit. Praegu on meil tööde esimene etapp, vundament ja 43 meetri kõrguse torni betoonosa valmis ja ehk varakevadel saame Saksamaalt tuuliku siia ära tuua," rääkis ta.
  Omaniku järelevalvet tegeva East OÜ esindaja Urmas Lõhmuse sõnul ostetakse mujal maailmas selliste tuulikute püstitamise tehnoloogia tavaliselt sisse. "Nemad tahavad seda tüüpi siin ise välja arendada. Selles mõttes ütlen, et Sõnajalad on kõvad poisid. Nad on oma firmasse tööle võtnud mehi, kes Soomes on selliseid tuulikuid püstitanud, projektijuht, kes ehitust juhib, on seda tööd samuti enne teinud," sõnas ta. Ehitusfirma on Sõnajalgadele kuuluv Estwind Energy OÜ.
  Salme aleviku ja valla üldplaneeringu järgi ei arendata vallas tuuleparke, lubatud on olemasolevate tuuleparkide kaasajastamine ja laiendamine. Sellise otsuse võttis vallavolikogu vastu 20. detsembril 2010. Seega saavad Sõnajalad ka oma senised väiksema tootlikkusega tuulegeneraatorid võimsamate vastu välja vahetada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Uuest nädalast saab märkida Läti tanklaketi Virši aktsiaid
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.