Rivo Sarapik • 17. jaanuar 2013 kell 9:31

"Eesti Panga juhid värskendagu mälu"

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on ta usaldanud 1990ndatel Eesti Panka enam kui väärinuks. "Need, kes peaksid mäletama, võiksid oma mälu värskendada," kommenteeris ta.

"Ega see Eesti Panga omaaegsetele juhtidele au ei tee, et pangast on välja läinud valeandmeid sisaldanud dokument," ütles ta täna valitsuse pressikonverentsil. "Ju olen ma üks neist, kes on usaldanud 1990ndail Eesti Panka rohkem kui väärinuks," lisas Ansip. Tõe välja selgitamine on tema sõnul prokuratuuri otsustada.

Eesti Panga nõukogu koosolekutel osalenud Jürgen Ligi sõnul on juhtumil ka helgem pool. Auditi olulisim osa on rahandusministri sõnul see, et üllatavalt hästi olid dokumendid olemas. "Kuulujuttudest kinnitust leidis üks kiri, milles olid valeandmed. Hea külg on ka see, et Eestist kellelgi raha pole varastatud," lisas Ligi.

Hetkel kuum