Alyona Stadnik • 5. veebruar 2013 kell 7:52

Jaano Vink: ei saa aru, kus on süü

Nordecon ASi teatel ei vasta tõele Arco Vara ASi info, nagu rikkunuks Nordecon lepingut. Kus on süü, küsis Nordeconi juht Jaano Vink.

"Arco Vara ülesütlemisteates ei ole üheselt aru saada, kus on täpne süü. Protsessi venitamine või mitte kiiresti tegutsemine? Samas on tegelik probleem kirjas ka tänases Äripäevas, et Arco Varal on majanduslikud probleemid," lausus Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink. 

Tema arvates üritatakse täna vahendeid valimata seda seisu parandada ja sellest ka selline käitumine.

Äripäev on ka varem kirjutanud, et Tallinnas Kadriorus endise lõbustuspargi krundile kerkima pidanud elurajoonis pole endiselt ehitustöödega alustatud, kuna Arco Vara veetaval projektil pole ehitusluba.

Nordeconi juhi sõnul on nad püüdnud viimase kuu jooksul leida tellijaga (Arco Vara tütarfirma Tivoli Arenduse OÜ – toim.) lahendust, mis võimaldaks koostööd jätkata. "Täna on ilmselge, et tellijal ei ole finantsi, tahtmist ja kahjuks ka ehitusluba, et üldse protsessiga jätkata," märkis Vink.

Arco Vara on hilinenud ka projekteerimisarve maksmisega. Lähima paari päeva jooksul otsustab Nordecon, mis saab edasi ja kuidas tegutsetakse. "Nordeconil oli õigus ehituslepingust taganeda juba oktoobris, siis pidi ehitusluba olemas olema. Me ei ole seda teinud, sest oleme püüdnud tellija probleeme mõista ja igati kaasa aidata, et asjad laheneksid," lausus Vink.

Kõik tegevused, mis viivad selliste lahendusteni, et kumbki pool ei käituks ebaeetiliselt, on head ja selle nimel tuleb tööd teha, lisas Vink.

Tivoli Arenduse juhatuse liige Igor Raikhelgauz ei täpsustanud Äripäevale, mida täpselt Nordecon rikkus. "Leping Tivoli Arendus OÜ ja Nordecon ASi vahel onkonfidentsiaalne. Me ei kommenteeri seda rohkem, kui Arco Vara börsiteates oli avaldatud," sõnas ta.

Raikhelgauz kinnitas, et arendus jätkub. Küsimusele, kas plaanitakse uue ehitajaga seda jätkata, vastas ta, et  läbirääkimised käivad.

Hetkel kuum