Rainer Saad • 12 märts 2013

USA relvapoed ei suuda laskemoona piisavalt ette anda

Relvaentusiastid ostavad pärast USA presidendivalimisi kokku nii suurtes kogustes laskemoona, et poeriiulid jäävad tühjaks, kirjutas money.cnn.com. 

„Meil ei ole võimalik 100 miili raadiuses varusid juurde hankida,“ ütles St. Louisi Mid America Arms relvapoe omanik Mark Campbell. „Kõik sai alguse pärast valimisi, kui president Barack Obama mainis relvakontrolli. Kuid pärast Connecticuti koolitulistamist läksid asjad väga pööraseks.“

Isegi suured laskemoona jaemüüjad tajuvad puudujääke. Wal-Mart on alates jaanuarist piiranud müüdavaid koguseid ning müünud igale kliendile kolm karpi laskemoona päevas. Relvade jaemüüja Cabela 5,56 mm padrunid „tühjendatakse riiulilt mõne tunniga", ütles Morgan Dempsey Capital Managementi relvatootjate analüütik Brian Rafn. „Tsiviilisikud on massiliselt relvastumas.“

Relvatootjad Sturm Ruger & Company ning Smith & Wesson Holding Corporationi aktsiad on selle aasta algusest suure tõusu teinud. Kumbki relvatootja küll padruneid ei tooda, kuid Sturm Rugeri aktsia on tõusnud 24% ning Smith & Wessoni aktsia 16%.

Hetkel kuum