Laura Mallene • 13. märts 2013 kell 5:54

Seli: uus lennufirma ei muudaks midagi

Ettevõtja Neinar Seli sõnas, et paberil võib uue lennuettevõtte loomine näida lihtne ja teostatav, kuid sisus ei muuda see midagi.

”Pigem võib hoopis kahjustada Eesti mainet ning raskendada eesti lennunduse positsiooni Euroopas. Vormist kordades olulisem on sisuline muutus ning seda ettevõtte sees ka praegu tehakse, keskendudes kümnele sihtkohale ja väiksematele kuludele,” sõnas Seli, kommenteerides Estonian Airi endise juhi Toomas Petersoni ideed luua senise asemel täiesti uus, odavlennufirmade mudelit kopeeriv ettevõte.

Seli arusaamist mööda ei liiguta mitte klassikalisele odavlennufirma suunas, mis lendaks kord-kaks nädalas mõnesse turismikeskusse, vaid vahepealse variandini, kus reisijatele tagatakse igapäevased ühendused valitud olulistesse keskustesse.

”Estonian Airi eelmine äriplaan nägi ette Tallinna Lennujaama kujunemise hubiks ning praeguse seisuga see ebaõnnestus. Samal ajal näiteks merenduses on hubi strateegia end õigustanud ning Muugast on juba kujunenud Läänemere sõlmjaam ja selline areng vaid jätkub. Suured logistikafirmad rajavad Muugale oma keskusi. Kõik see on eeldanud aga pikaagset planeerimist ja investeeringuid ning kõigi asjaosaliste veendumust ja koostööd,” leidis Seli.

Hetkel kuum