17. aprill 2013 kell 5:51

Kikas: aktsiisivahe on viinatootjate mure

Lahjade ja kangete alkohoolsete jookide aktsiisivahe ei ole siidri- ja veinitootja Karme AS juhi Ivo Kikase sõnul sugugi suur.

„Need on ju erinevad joogid – üks on lahja alkohoolne jook, teine kange. Kange alkohoolne jook peaks olema ikkagi rohkem maksustatud kui lahja alkohoolne jook,“ leidis Kikas, kelle sõnul on aktsiisi pärast tõstatud probleem vaid viinatootjate mure.

Kikas märkis, et kangeid alkohoolseid jooke ei ole mõistlik tarbida ning viinajoomist ei peaks selliselt soodustama. „Kui inimene tahab kuskil istuda ja natuke midagi juua, siis ta ei pea kohe viina jooma,“ ütles ta.

Eilne Äripäev kirjutas juhtkirjas, et õlleaktsiisi võiks tõsta, vähendamaks viina- ja õlleaktsiisi vahet, mis on praegu 2,6kordne.

Autor: Kadri Põlendik, Kristi Malmberg

Hetkel kuum