Romet Kreek • 18 juuni 2013

Rehe: Taani FI ettekirjutus Eestit ei puuduta

Danske Banki Eesti juht Aivar Rehe ütles kommentaariks eile hilisõhtuse uudise peale, et Taani finantsinspektsioon tegi Danske Bankile küll ettekirjutise, kuid antud kaasus ei avalda mõju Danske Banki tegevusele Eestis.

"Antud kaasus ei avalda mõju Danske Banki tegevusele Eestis," kinnitas Leedus viibiv Rehe.

Taani finantsinspektsioon nõudis kapitali adekvaatsuse ja maksevõime arvutamise mudelites muudatuste tegemist, mille kohaselt suurenevad panga riskiga kaalutud varad 100 miljardi Taani krooni võrra võrreldes I kvartali 797 miljardi Taani krooniga. Selle kõrvale on pangal tarvis kapitali.

Danske Bank on arvamusel, et kasutusel olev mudel vastab täielikult kapitali adekvaatsuse arvestamise nõuetele ning varem on finantsinspektsioon kiitnud heaks nii meie mudeli kui ka kõik metodoloogilised muudatused, teatas panga finantsdirektor Henrik Ramlau-Hansen. Danske Bank on arvamusel, et finantsinspektsioonil puudub legaalne õigus nõuda riskiga kaalutud varadel põhinevate prognooside muutmist. 

 

 

Hetkel kuum