Jaga lugu:

Riigiprokuratuur ei vaidlustanud maadevahetuse kohtuotsust

Riigiprokuratuur jäi maadevahetuse süüasjas Tallinna ringkonnakohtus juunis langetatud otsusega rahule ja ei vaidlustanud seda riigikohtus, kuid kassatsioonkaebused esitasid kõikide süüdistatavate kaitsjad, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Riigiprokurörid Inna Ombler ja Laura Feldmanis ei vaidlustanud kohtuotsust vaatamata sellele, et ringkonnakohus mõistis kõikidele süüdistatavatele kergemad karistused kui taotlesid neile riigiprokurörid.

Ringkonnakohtu otsuse vaidlustasid riigikohtus Villu Reiljani (60), Ester Tuiksoo (48), Toomas Annuse (52), Kalev Kanguri (45), Tarmo Pedjasaare (45), Einar Vettuse (49) ja Tullio Libliku (48)  ning juriidiliste isikutena süüdimõistetud firmade advokaadid.

Riigikohus ei ole veel kaebuste arutusele võtmist otsustanud.

Tallinna ringkonnakohus rahuldas 19. juunil riigiprokuröride kaebused ning tühistas Harju maakohtu õigeksmõistva otsuse kõikide süüdistatavate osas ning mõistis nad uue otsusega altkäemaksu kuritegudes süüdi: kohus karistas süüdimõistetud poliitkuid ja ärimehi tingimisi vangistustega ning mõistis samade kuritegude eest juriidiliste isikutena kohtu all olevatele firmadele suured rahakaristused.

 

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas