• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Reis sisekosmosesse ja tagasi

  Ulmefilmi “Gravitatsioon” keskmes on üks õppetund – õppida oma võitluseid lõpuni pidama ja mitte alla andma.

  Õppetund kantakse ette kahe tegelase poolt avakosmoses. Täiesti teistmoodi toimivas keskkonnas, kui seda oma planeet Maa – õhku ei ole, gravitatsioon puudub ja meeletud külmakraadid ei hellita. Inimene oma abitus olekus, sõltumas seal üksnes tehnikast ja masinatest, osutub suhteliselt saamatuks, kui mõni väikegi asi peaks valesti minema. Ja otse loomulikult ka läheb.
  Sandra Bullock ja George Clooney kehastavad filmis astronaute dr Ryan Stone’i ja Matt Kowalskyt, kes on koos kosmosejaamas hooldustöid tegemas. Tööde teostamine lõppeb paraku kiirelt, sest nende süstik hävib. Bullocki tegelaskuju jääb avakosmosesse triivima. Paarimehe abiga õnnestub tal küll otsejoones surma minekust pääseda, kuid ees ootab pikk katsumusterada venelaste kosmosejaamast hiinlaste omasse, et üritada Maale jõuda – selles mõttes gravitatsioon, tung turvalisse tagasi pääseda, toimib.
  Poolteist tundi kestnud film haaras tervenisti endasse ja pani kaasa elama. Sellele aitas kindlasti kaasa 3D-efekt. Enim aga loomulikult ulmeline, samal ajal jällegi lihtne ja kõigile arusaadav süžee.
  Võitle või sure, oli lühidalt filmis toimuva kokkuvõte. Ja olgugi, et allaandmise hetki oli käsikirja sisse kirjutatud mitmeid, kestis heade inimeste ja nn karmi taevalaotuse vaheline võitlus (ja sellega koos ka vaatajat lõa otsas hoidnud pinge) filmi lõpuni.
  Kuigi eesmärkidele kindlaks jäämise ja mitte kunagi alla andmise teemad on jooksnud läbi sadadest filmidest, pakkus režissöör Cuarón seda täiesti uues kuues. Avakosmosesse reisile viidud vaataja kisti koos peategelasega olelusvõitlusesse, seda aga mahlakas, värskes ja ootamatus vormis. Uudsusnäljas vaatajana olin lummatud.
   
  Hinnang
  “Gravitatsioon”
  Hinnang: 9Režissöör: Alfonso CuarónOsades: George Clooney, Sandra BullockKinodes alates: 4.10
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Pankroti veerel ettevõtja: kui tuleb süüa *****, ära näksi!
Suurtesse raskustesse sattunud Imepilt Studiose asutaja Almondi Esco kirjutab avameelselt, millest ta unistas ettevõtet asutades, mida hakkas tundma asjade arenedes ning kuidas mõtleb praegu.
Suurtesse raskustesse sattunud Imepilt Studiose asutaja Almondi Esco kirjutab avameelselt, millest ta unistas ettevõtet asutades, mida hakkas tundma asjade arenedes ning kuidas mõtleb praegu.
Aktsiaturgude suurim risk ei pruugi olla omikrontüvi
Aktsiainvestoritel on tõenäoliselt suuremaid asju kui omikrontüvi, mille pärast muretseda, ütlevad Morgan Stanley analüütikud.
Aktsiainvestoritel on tõenäoliselt suuremaid asju kui omikrontüvi, mille pärast muretseda, ütlevad Morgan Stanley analüütikud.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Nädala lood: töötajad langevad kiusu ohvriks ja uued ideed otsivad investoreid
Selle nädala olulisemate teemade hulka jõudsid töökius, hulk investeerimisideid ja tuntud pangajuhi hoiatus kinnisvaraturul toimuva kohta.
Selle nädala olulisemate teemade hulka jõudsid töökius, hulk investeerimisideid ja tuntud pangajuhi hoiatus kinnisvaraturul toimuva kohta.