• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Optimism kergitas turgusid

  USA turud sulgusid reedel positiivsel territooriumil, kuna investorid muutusid optimistlikumaks tänu Washingtonis toimunud edasiminekutele.

  “Me saame suitsusignaalne, et Washingtoni läbirääkimised on üsna konstruktiivsed,” ütles US Bank Varahalduse vanemanalüütik Jim Russell. “Pole vaja head kujutlusvõimet, nägemaks, et ajutine võlalimiidi lae tõstmine on tulemas ning läbirääkimised taasavavad valitsuse juba järgmisel nädalal. Me usume tõesti, et asjad on edasi liikumas.”
  Vabariiklased tegid president Barack Obamale ettepaneku, mille kohaselt kergitatakse nii valitsuse võlalage kui lõpetatakse valitsuse osaline tööseisak, vastutasuks kulukärbete eest sotsiaalprogrammides, vahendab AP.
  Makromajanduse poole pealt kukkus tarbijate kindlustunne oktoobris madalaimale tasemele viimase üheksa kuu jooksul, kuna valitsuse sulgemine mõjutas tugevalt ameeriklaste majanduse väljavaateid. Tarbijate kindlustunne kukkus oktoobris oodatud 76lt 75,2ni. Septembris oli vastav näitaja 77,5.
  Dow Jones tõusis Visa ja Johnson & Johnson vedamisel 111,04 punkti ning sulgus 0,73% kõrgemal 15 237,11 punkti tasemel. S&P 500 tõusis 10,64 punkti ehk 0,63% ja lõpetas päeva 1703,2 punkti tasemel. Nasdaq tegi 31,13 punktilise hüppe 3791,87 punkti tasemele ehk kogus päevaga 0,83%.
  Kulla hind kukkus 17,23 dollarit ehk 1,34% ning jõudis 1270,37 dollarile untsi eest. Kukkumise tegi ka nafta kui WTI ning Brent kukkusid vastavalt 1,15% ja 0,38%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.